Za dveřmi Čejovny 17

Jak nejlépe skamarádit různé národnosti? No přeci přes jídlo!

Na hodinách konverzace programu Čeština pro cizince s kolegy každý týden rozebíráme různá témata. Povídáme si třeba o umění, architektuře, kulturních rozdílech, sdílíme různé fotky nebo se virtuálně procházíme po rodných městech.

Jednou jsme ale narazili na jídlo. Ten den si asi všichni dobře pamatujeme, zůstali jsme připojení přes dvě hodiny. Bavili jsme se o oblíbených kuchyních či národních specialitách. Chtěli jsme to ale celé posunout na vyšší úroveň, proto jsme si řekli, že každý připraví typický pokrm našich národností, případně alespoň svůj oblíbený. Na fotce tedy můžete vidět ukrajinský boršč, kazachstánské baursaky, polské pirohy, dále české povidlové buchty nebo dokonce italské lasagne.

Teď už jen doufáme, že bude příští rok situace příznivější a my se spolu setkáme u nějakého dobrého jídla.


Všechny díly našeho seriálu Za dveřmi Čejovny najdete na https://kcj.osu.cz/category/za-dvermi-cejovny/