Katedra českého jazyka FF OU

Za dveřmi Čejovny

Za dveřmi Čejovny 3

Už od září 2020 můžete poslouchat náš katederní podcast Z Čejovny, který se zaměřuje jak na lingvistiku a bohemistiku, tak na život na univerzitě a naší katedře obecně. Zpovídáme v něm pro vás členy naší katedry a fakulty i další významné lingvisty, studenty nebo absolventy. Ale nejen ty ‒ zajímají nás také lidé z jiných oborů a profesí, pro něž jsou jazyk či jazykové znalosti důležitým nástrojem při výkonu práce ‒ učitelé, překladatelé, logopedi, PR pracovníci ad. Naším cílem je tedy nejen popularizovat vědce a jejich výzkumy, ale rovněž motivovat a inspirovat naše studenty, kteří někdy ani netuší, co všechno může lingvistika a studium na naší katedře nabízet a proč je nezbytné své komunikační dovednosti neustále zlepšovat.

Zajímá vás, jak podcast vznikal a s jakými problémy jsme se potýkali? Odpověď najdete v bonusovém dílu, spolu s několika vystřiženými scénami a záznamem našich prvních pokusů ;).

Máte vy sami tip, koho dalšího pozvat? Jsme otevřeni vašim návrhům, které můžete posílat jako zprávu na naše sociální sítě nebo emailem. Děkujeme za přízeň a děkujeme hlavně těm, kteří nám s naším podcastovým dítkem pomáhali – za znělku Vasiliosi Chaleplisovi, za důvěru a podporu našemu bossovi, příležitostnému spolupracovníkovi a především největšímu fanouškovi, Jaroslavu Davidovi.

Za tým podcastu Z Čejovny Jana Davidová Glogarová, Tereza Klemensová & Miroslav Kubát


Všechny díly našeho seriálu Za dveřmi Čejovny najdete na https://kcj.osu.cz/category/za-dvermi-cejovny/